28 Ekim 2008 Salı

asabiyim ve mazeretim yok, ama reçetem var


Oldum olası asabiyim (siz hele bir de ablamı görün). Durup dururken (mi acaba?) gerginlik yaratırım; ufak şeyleri kenara yazar, biriktirir ve zamanı gelince insanların kafasından aşağı boşaltırım. Ufak şeylerden kasıt aptallıksa gözümde büyür. Aman aman korkulası\savaşılası birşey oluverir. Mazeretim pek yok ama sebepler çok: Kaldırımdan gelen uyanık ve bu uyanıklıkla gurur dolu motorsikletli hıyarto (genelde kurye), fabrikasyon işi sahte sarışın ukala "Barbie"lerin geçit töreni, sağanak yağmurda son sürat üzerime su sıçratan jipli artist gibi. İşte böyle durumlarda adrenalin yükselir, kan beyne sıçrar ve surat kıpkırmızı olur mu? Olur. Küfür gelir beni bulur mu? Bulur. Peşi sıra, uzuvlar bir kapışmaya hazırlanır. Yumruk kendini sıkar, diğer avuca vurur. Zihin kafada döndürür filmi. Başa sarıp sarıp senaryolar yeniden yazılır: "Şimdi sana böyle derse, sen de ona şöyle de ya da boşver en iyisi direkt dal, kafayı göm" diye vesvese verir sana akıl. Senin aklın! O zamana kadar da iş işten geçmiş olur, çünkü bu işlerde düşünmeden işe girişmek esastır. Sen de sinirlendiğinle kalırsın. İşte böyle durumlarda hınççç alınmamış olur, malum kancalı harf iç organlarınıza takılır ve "bir yerlerinizde" şişkinlik yapar. Bu şişkinliği almak lazım gelir. Bunun için de doktora gitmeden evvel (ama muhakkak gidin siz) yardımcı tedavi olarak uygulanabilecek 5 maddelik reçetemi okuyanlar ile paylaşıyorum.

1. "Aenema" (Tool'dan) başyapıtı dinlenilir: İçerisinde, muhtelif sayıda, etkisi klinik deneylerle kanıtlanmış rahatlatıcı söz (fcuk) bulunur.
2. "Pulp Fiction"dan bölümler izlenir. Bilinçaltınızdaki maskeli manyağa hitap etmesinin yanında, feci komiktir (dikkat! İngilizce önerilir). Özellikle favorim "divine intervention" geyiği bütün filmi seyrettirebilecek ölçüde takdire şayandır.
3. En az 2 adet gazete alınıp sevilen köşe yazarları okunur. Onlar zaten hınca hınççç dolu Türkiye gündeminde giydirilecek bir konu bulmuşlardır çoktan.
4. Yenilebilecek cinsinden bir arkadaşla PES oynanır. Çalımları basıp basıp geçerken, golleri doksana takarken içinizin yağları erir. Kesin.
5. Kedi sevilir. En aptal bakışlısından ve mümkünse küçüğünden bir kedi bulunup beraber hoplanıp zıplanır, oyun oynanır. İşte böyle.

Hiç yorum yok: